Despre noi

Noi suntem Biruința Olteniei, o cooperativă din comuna Dobrun, județul Olt, care își propune să ofere românilor făină integrală de grâu și secară, FĂRĂ amelioratori, măcinată cu ajutorul unei mori cu pietre, din cereale crescute local.

Cooperativa a luat naștere în 2018, odată cu decizia celor 5 membri fondatori de a se uni pentru a deveni mai puternici. A fost nevoie de cooperare pentru a birui în contextul actual al agriculturii românești. Deși cooperativa este tânără, se bazează pe cei peste 30 de ani de experiență ai tehnologului și consultantului nostru Adrian Ignat, care monitorizează atent stadiul culturilor și gestionează orice intervenție asupra acestora. Acest aspect duce la producerea de materie primă de calitate în fiecare an și livrarea către clienții noștri a aceluiași produs cu fiecare comandă.

Ne bazăm în exclusivitate pe genetica românească, soiuri vechi axate pe partea calitativă și nutrițională. Cultivăm soiul de grâu Glosa și soiul de secară Suceveana, care și-au dovedit calitățile deosebite de-a lungul anilor. Cu ajutorul tehnologiei de cultură și al practicilor agricole, sacrificăm voit producția în favoarea calității, pentru ca rezultatul final, adică făina, să fie unul extraordinar.

Ne mândrim cu moara noastră cu pietre, o moară ca odinioară, care reușește să macine la viteză joasă (90-120 rotații pe minut) fără a încinge astfel făina. În urma măcinării lente și a temperaturii joase (30-35 grade), făina își păstrează toate calitățile nutritive. Măcinarea integrală a bobului o face bogată în fibre și nutrienți, iar calitatea deosebită a boabelor folosite elimină nevoia folosirii amelioratorilor.