Făina realizată cu ajutorul morii de pietre, secretul unei pâini de calitate

Făina realizată cu ajutorul morii de pietre, secretul unei pâini de calitate

Odată ce am încheiat recoltatul grânelor și le-am stocat în siloz, începem partea de procesare, care va adăuga valoare acestora, transformându-le în făină integrală de grâu sau de secară.

La Biruința Olteniei, Cooperativa Agricolă procesăm doar cereale din producția proprie, cu 0 reziduuri de pesticide și de o calitate extraordinară. Facem acest lucru pentru a-i asigura pe clienții noștri că îi servim cu toate puterile noastre și ne dorim să le punem pe masă un produs care înglobează toate valorile nutriționale. Muncim din greu, sub bătaia soarelui, vântului și ploii pentru a îndeplini o nevoie pe care oamenii o au și anume consumul unei pâini de calitate, realizată acasă din făină fără aditivi și amelioratori.

Pe lângă calitatea boabelor, moara noastră cu pietre joacă un rol esențial în calitatea făinii obținute. Aceasta moară, realizată de către Paglierani, folosește vechea metodă de măcinare tradițională cu ajutorul unor pietre Bio Stone Mill ce sunt acreditate BIO, fiind produse în Danemarca.

Ținem foarte mult la calitățile gustative și nutritive ale făinii, drept urmare ne-am asumat utilizarea morii cu pietre la viteză mică, între 90 și 110 rotații pe minut, monitorizând în permanență senzorul de temperatură pentru a nu depăși 35 de grade Celsius.

Ulterior zdrobirii grâului, produsul obținut, adică făina brută, este mutat pneumatic în partea de cernere, unde separam tărâța de făina care ajunge în sac și mai departe pe mesele clienților noștri. În acest proces de separare încercăm să păstrăm un procent cât mai mare din bob, deoarece fibrele și mineralele prezente în stratul exterior al bobului sunt extrem de importante și valoroase.

Înapoi la blog